Overslaan naar content

Technisch (sales) engineer

Op locatie
 • Schagen, Noord-Holland, Nederland
Kantoor

Omschrijving

Ben jij een Technisch (sales) engineer die enthousiast is om een cruciale rol te vervullen in het ontwerpen en voorbereiden van verduurzamingsprojecten voor particulieren, VvE’s en woningcorporaties? Heb jij een technische achtergrond en ben jij de organisator die ervoor zorgt dat alle projecten en locaties optimaal geregeld zijn voor onze montageteams? Wil jij graag een bijdrage leveren aan de energietransitie? En lijkt het jou leuk om zowel particuliere, VvE’s als woningcorporaties te bedienen, dan is deze positie bij KTI de ideale uitdaging voor jou! 

Een geoliede machine

KTI Installatietechniek groeit en zoekt een Technisch (sales) engineer. In deze functie speel je een belangrijke rol bij het voorbereiden van duurzame projecten voor particulieren, VvE’s en woningcorporaties. Je bent het aanspreekpunt voor klanten, behandelt vragen en denkt proactief mee. Daarnaast ondersteun je montageteams, werkvoorbereiding- en projectleiding.

Als Technisch (sales) engineer ben je verantwoordelijk voor het hele traject: van het klantcontact, opnames, het calculeren, het technisch ontwerpen van de warmtepompsystemen en andere installaties, tot het adviseren, opstellen en opvolgen van de offerte. Je zet het advies om in concrete stappen. Jouw rol is cruciaal in het adviseren en begeleiden van onze klanten naar een ‘’duurzame toekomst’’. Creativiteit en flexibiliteit zijn essentieel, want in de dagelijkse praktijk kunnen onverwachte situaties zich voordoen. Jouw vermogen om hiermee om te gaan, zorgt ervoor dat particulieren, VvE’s en woningcorporaties volledig ontzorgd worden.

Je stemt de werkzaamheden af met de opdrachtgevers, bewoners en de monteurs om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Deze veelzijdige functie biedt ruimte voor het inzetten van zowel technische kennis als je commerciële, communicatieve en organisatorische vaardigheden. Je technische expertise komt goed van pas bij het contact met opdrachtgevers en particuliere klanten.

Je bent regelmatig op kantoor aanwezig en gaan indien nodig op pad voor nieuwe opdrachten of het bezoeken van lopende projecten. Jij beheert zelfstandig je dagindeling, waarbij je de ruimte krijgt om je te ontwikkelen en uiteindelijk zelfstandig aan de slag kunt gaan. We verwelkomen zowel junior als senior techneuten om ons team te versterken.

Waardering, beloning en teamgeest

Wat wij te bieden hebben? Dat vertellen onze collega’s jou graag!

“Denk ik aan KTI, dan denk ik aan kwaliteit, teamwork, structuur en hard werken. We willen als team goed werk afleveren en krijgen de voorzieningen die daarbij horen. Denk aan een uitstekend salaris, goed gereedschap en extra’s zoals een sport abonnement en een extra bonus!”


Verder hebben wij voor jou het volgende in huis:

 • Meewerken aan een duurzame toekomst
 • In vast dienstverband werken in een topteam
 • Marktconform salaris passend naar ervaring (doorgroeien wordt gestimuleerd in onze groeiende organisatie)
 • Uitstekende interne en externe opleidingsmogelijkheden
 • 38 Vakantiedagen
 • 8% vakantiegeld
 • Een collectieve pensioensregeling
 • Prestatiebonus
 • Goede werksfeer
 • Top georganiseerd
 • Een warmtepomp bij jou thuis als tekenbonus!

We zijn dus niet alleen een goede werkgever, we bieden ook prima voorwaarden. Maar uiteindelijk is de klik met het team het meest belangrijk. Kom dus snel een keer kennismaken om te zien of jij je bij ons thuis voelt!

Waar worden wij blij van?

We zoeken iemand die gepassioneerd is over het leveren van op maat gemaakte oplossingen en die erop gericht is de klanttevredenheid te maximaliseren door technische uitmuntendheid te combineren met superieure klantenservice.

Ben jij een vrolijke teamspeler en een harde werker? Dan komt het meestal wel goed. Wij vinden het belangrijk dat je je herkent in onze kernwaarden: Innovatie, Verantwoording, Samenwerken, Kwaliteitsgerichtheid, Klantgerichtheid en Duurzaamheid. En natuurlijk is voor deze functie ervaring in de techniek wel noodzakelijk. Als je geïnteresseerd bent om bij KTI aan de slag te gaan, dan kun je bij ons op de volgende punten scoren:

 • Minimaal 5 jaar werkervaring in de installatietechniek
 • Minimaal een HBO werk- en denkniveau
 • MTS of HTS technische opleiding
 • Uitvoeringservaring is een pré.
 • Kennis van en ervaring met het ontwerpen en implementeren van warmtepompsystemen in bewoonde omgevingen. Vaardigheid in het gebruik van ontwerpsoftware en -tools voor warmtepompsystemen is een must.
 • Sterke commerciële vaardigheden, waaronder het vermogen om behoeften van klanten te identificeren en te analyseren, effectieve offertes te creëren, en overtuigende verkoopgesprekken te voeren zowel digitaal als persoonlijk.
 • Teamspeler, samen uit en samen thuis.


Voldoe jij (nog) niet aan al deze criteria maar wil jij wel graag het team van KTI komen versterken? Laat van je horen en overtuig ons van jouw kwaliteiten! Heb je een vraag? Stuur een Whatsapp-bericht naar Rianne (HR Adviseur) op 06-11057525 en je krijgt snel antwoord!


Tijd voor actie

Genoeg met al die tekst, tijd voor actie! Als je nieuwsgierig bent naar deze mooie baan bij KTI, vul dan nu het sollicitatieformulier in. Wie weet zit jij binnenkort wel bij ons in Schagen aan tafel om kennis te maken. Wie weet tot snel!

Team KTI

NB Acquisitie is niet gewenst, wij vinden onze mensen zelf (en zij ons!).


Op locatie
 • Schagen, Noord-Holland, Nederland
Kantoor

of

Apply with Indeed onbeschikbaar
Op locatie
 • Schagen, Noord-Holland, Nederland
Kantoor